Живко Тодоров е Кмет на годината за мандат 2019 – 2023 г.

Размер на шрифта: A A A
Живко Тодоров е Кмет на годината за мандат 2019 – 2023 г.

Живко Тодоров заслужи поредно отличие от конкурса „Кмет на годината“ в тазгодишното издание на наградите, организирани от Kmeta.bg. Той взе голямата награда за голяма община и бе отличен за целия си мандат 2019 – 2023 г.  по време на 11-тото издание на конкурса.

Стара Загора и Живко Тодоров са носители на няколко от престижните отличия през годините - „Култура и туризъм“, „Smart City“, през 2022 г. и 2017 г. - „Кмет на гражданите“. Тодоров бе отличен и за работата си през мандат 2011 – 2015 г. с  „Кмет на годината“.

В надпреварата участваха всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година беше направено за 4 общини – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишния период наравно с останалите.

Кметът Живко Тодоров получи и специално отличие от платформата Bulgaria Wants You за демографска политика. Стара Загора бе първата община подкрепила инициативата през 2019 г. и включила се със собствен щанд на кариерните форуми в Европа. Специалният приз е и по повод събитието Work In Stara Zagora, което бе реализирано в подкрепа на бизнеса и търсещите професионална реализация в региона.

Големите награди „Кмет на годината“ за мандата след гласуването на хората за малка и средна община отиват съответно при кметовете на Сливница - Васко Стоилков на Родопи - Павел Михайлов. Официалната церемония по награждаването се проведе днес в София. Тя ще бъде излъчена по БНТ 1 и БНТ 4 на 21 септември от 21.00 ч.

Събитието се осъществява с подкрепата на БАТ България, ЕФБЕТ, Виваком и Електрохолд. Медийни партньори на събитието са БНТ, Economic.bg, Информационна агенция Фокус, Метрореклама, ESGNews.bg, TheMayor.eu.

Снимка – Kmeta.bg

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали