Зимен ученически литературен конкурс „Перо от лед“ очаква участници

Размер на шрифта: A A A
Зимен ученически литературен конкурс „Перо от лед“ очаква участници

Община Стара Загора и музей „Литературна Стара Загора“ организират Зимен ученически литературен конкурс „Перо от лед“. Творческото съревнование се реализира за първи път и очаква ученици от област Стара Загора от II до XII клас, с афинитет към словото. Крайният срок за участие е 31 декември 2023 г., а победителите ще получат своите награди на 18 януари 2024 г. Изпратените творби трябва да са придружени с коректно попълнен формуляр за участие. Те ще бъдат оценявани от тричленно жури. Две са категориите – поезия – жанр стихотворение, и проза – жанр - кратък разказ, приказка, есе.

Всеки ученик може да се включи с до две непубликувани произведения в една категория. При участие в повече от една категория, се приема само по едно непубликувано стихотворение. Ще бъдат допускани до участие само творби на български език. Три са възрастовите категории: „Искри от бъдника“ за ученици II – IV клас, „Заскрежени липи” за ученици V – VII клас, „Перо от лед“ за ученици VIII – XII клас.

Допустимият обем е до 3 страници (А4, шрифт – Times New Roman 14, 30 реда, 60 знака, междуредие 1,5). Текстовете се приемат в електронен вариант на email: [email protected] и на място, в сградата на Музей „Литературна Стара Загора“ в запечатани бели пликове.

Сред целите на конкурса са подрастващите поколения, чрез литературно творчество, да се докоснат до духовните измерения на зимните празници,  да се провокира интерес към българската митология и фолклорна обредност, особено към зимните празници и свързаните с тях вярвания, както и да се даде възможност за изява и подкрепа на млади автори в ученическа възраст.

Всички условия на конкурса „Перо от лед“, както и заявката за участие, са публикувани на интернет страницата на Община Стара Загора.

 

Формуляр за участие

Зимен ученически литературен конкурс „Перо от лед“

Автор: Красимира Кънева

Хиляди старозагорци и гости на града се включиха и тази година в паметното шествие с 300-метровия трикольор по повод Националния празник на Република България

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали