Съобщение за провеждане на пролетно почистване на територията на община Стара Загора

Размер на шрифта: A A A

 

Община Стара Загора започва кампания за пролетно почистване на територията на общината, която ще се проведе на 10 и 17 май 2015 г.

Във връзка с провеждането на кампанията и с организирането на масовото почистване под надслов „Да изчистим България заедно", уведомяваме жителите на Община Стара Загора, че на 09.05., 10.05., 16.05. и 17.05.2015 г. е организирано дежурство на служители във всички Административни бюра на територията на общината за осигуряване на връзка с желаещите за участие в кампанията.
На посочените дати желаещите да извършат почистване ще могат да получат от Административните бюра чували и ръкавици, осигурени от Община Стара Загора.

По този начин Община Стара Загора ще се включи в кампанията на BTV Media Grup, с подкрепата на Кмета Живко Тодоров.

Акциите за почистване стартират на 10-ти май, обявен за Европейски ден за почистване. В този ден гражданите могат да почистват междублокови пространства, около домовете си или на специално указаните места.

На 17-ти май, когато се отбелязва Международният ден на спорта, ще се почистват зони за спорт и отдих - спортни и детски площадки, стадиони, паркове, екопътеки, рекреационни зони в околностите на населените места и др.

 
Районите, определени за почистване са обявени на сайта на Община Стара Загора -
http://www.starazagora.bg/images/stories/municipality/obyavlenia/2015/sp_rayoni_1.pdf и в съответните административни бюра по местоживеене.

В дните 10 май и 17 май от провежданата кампания „Да изчистим България заедно" гражданите могат да се освободят от едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни дивани, канапета, фотьойли, шкафове, легла и др. подобни) като ги поставят на площадките до контейнерите за смесени битови отпадъци. Дежурни екипи на фирмата по чистотата ще ги извозят до общинското депо за обезвреждане.

В дните на общоградско почистване призоваваме гражданите да събират разделно рециклируемите отпадъци: пластмаса, хартия, картон, стъкло и метали и да ги поставят в цветните контейнери от системата за разделно събиране на отпадъци.

Допълнителна информация можете да получите на телефони: 042/614 601- Станка Атанасова – Началник отдел „Административни бюра" и 042/614 895 - Гино Гинов – Ръководител на Звено „Чистота", както и във всички Административни бюра.

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали