Събития

Представят книгата „Шампионите разказват - Живи спомени на известни спортни личности на Стара Загора – III част“

На 17 октомври,от 18.30 часа, на IV експозиционно ниво на Регионалния исторически музей, ще бъде премиерата на книгата „Шампионите разказват - Живи спомени на известни спортни личности на Стара Загора – III част“.

Правят първа копка на скейтпарк в продължението на парк „Артилерийски“ в Стара Загора

На 16 октомври (сряда), от 16.00 часа, ще бъде направена символична първа копка на скейтпарка, който ще бъде изграден в продължението на парк „Артилерийски“. Събитието ще се състои в югоизточната част, в близост до ул. „Одринска епопея“.

Излагат 40 творби на Васил Маринов в Стара Загора

На 16 октомври 2019 г. от 18.00 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде представена изложбата „Васил Маринов 1879-1943“.  Та е посветена на 140 годишнината от рождението на художника. В експозицията са включени  40 негови живописни платна и рисунки от различни периоди.

В Стара Загора организират четвърти конкурс „Моят празник“

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие  (ЦПЛР) организират четвъртото издание на Национален конкурс за рисунка „Моят празник“. Целта на организаторите е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и…

В Община Стара Загора събират предложения за културния календар

От Община Стара Загора канят културните организации, неправителствения сектор, гражданските сдружения, общинските структури в областта на културата и изкуствата, отделни творци, изпълнители и граждани за участие и партньорство при разработване на Културния календар на Общината за 2020 г. Предложенията се очакват до 15.11.2019 г.

Конкурсът „Свят без употреба на дрога-моят свят“ продължава

От Превантивно-информационния център по зависимости информират за отлагане на датата на публичното представяне и награждаване на конкурсните творби от обявения през май 2019 г. конкурс за създаване на кратка литературна творба, рисунка, кратък видеоклип под надслов „Предпазването от рисково поведение – през моя поглед, с моето сърце и вълшебната сила…

Горещ телефон
за сигнали