Живко Тодоров е отличен за Кмет на годината (2011-2015) за голяма община

Размер на шрифта: A A A


Наградите връчи градоначалникът на Бургас Димитър Николов

Големите победители в тазгодишното издание на надпреварата "Кмет на годината" са градоначалниците на общините Стара Загора, Панагюрище и Сливница. Престижната награда заслужиха кметовете Живко Тодоров, Никола Белишки и Васко Стоилков, кото развиваха паралелно успешна политика във всички направления, а наградата връчи досегашният ѝ носител - кметът на Бургас Димитър Николов.

В категорията за голяма община с население над 50 хил. души бе отличен кметът Живко Тодоров заради успешната работа в усвояване на средствата от Европейския съюз и повишаването на жизнения стандарт на гражданите.

"Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем тези отлични резултати. Чувствам се удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително. Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене", разкри победителят Живко Тодоров.

Никола Белишки, кмет на Панагюрище, грабна приза "Кмет на годината" в категория за община с население между 20 и 50 хил. души заради целенасочените си усилия за осигуряване на добри условия за живот и успешните политики, които той води в последните четири години.

Кметът на годината в категорията за малка община с население до 20 хил. души Васко Стоилков за пореден път печели отличието за отлична инфраструктура, транспорт и социални дейности.

Конкурсът "Кмет на годината" за трети път отличи най-успешните градоначалници. С цел да бъде възможно най-обективен и справедлив към всички кметове, тази година Порталът на българските общини - Kmeta.bg награди кметовете на малка, средна и голяма община. В гласуването на специална платформа godina.kmeta.bg участваха над 450 хиляди души.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, на земеделието и храните - Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент - Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие - Андрей Новаков.


11.09.2015 г.

Автор: община Стара Загора

Радостин Танев: WorkIn е поредното доказателство, че в Стара Загора институциите, бизнесът и хората работят ръка за ръка, за да развиваме града си

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали