С венци и цветя почетоха 139 години от гибелта на Ботев в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A

 

Стара Загора се преклони пред паметта на далия живота си за България Христо Ботев и всички знайни и незнайни герои загинали за свободата. На 2 юни се навършиха 139 години от гибелта на поета-революционер.
„Днес почитаме паметта на онези достойни българи, с които можем да се гордеем, които ни завещаха чиста и свята република. Нека България бъде по-силна и тази, която желаем – сигурна и развиваща се. Ботев ни е необходим, за да буди примирените и задремали духове, да стряска родоотстъпниците", каза в словото си зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.
Пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев" се проведе рецитал на възпитаници на СОУ „Христо Ботев". Думи на признателност и в памет на загиналите изказа Ивелин Керанов, актьор и директор на ДТ „Гео Милев".
Тържественият ритуал завърши с поднасяне на венци и цветя. Глава пред делото на освободителите склониха зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада, народни представители, общински съветници, младежки и политически организации и граждани.

{joomplucat:917 limit=10|ordering=random}

02. 06. 2015 г.

Автор: община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали