Пъстър празник имаха старозагорските малчугани по случай 1 юни

Размер на шрифта: A A A

 

Денят на детето бе отбелязан с пъстър празник в Стара Загора. По случай 1 юни, малки и големи старозагорци се събраха в парк „5 октомври", за да пеят, рисуват и танцуват заедно. Община Стара Загора предложи на малчуганите разнообразни идеи как да отбележат празника си запомнящо се.
За усмивките на своите връстници се погрижиха децата от ЦДГ №24 „Радост". Малките таланти са лауреати на тазгодишния фестивал „Орфеево изворче". В тържеството с шарена програма се включиха и формация „Маргаритки", както и школата по латиноамерикански танци към Центъра за наука, култура и изкуство.
За всички гости на празника имаше безплатни балони, много музика и настроение. Малчуганите научиха и нови техники, с които да рисуват на хартия и асфалт. Кулминацията бе груповото изпълнение на „Танца на пингвина", който върна дори порасналите старозагорци в детските години.
По повод 1 юни, из целия град, в парковете звучеше музика и детски смях. Изненади за най-малките жители на Стара Загора и празнична програма имаше още и в Регионалния исторически музей и библиотека „Родина".

 

{joomplucat:916 limit=12|ordering=random}

1.06.2015 г.

Автор: община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали