Кметът Живко Тодоров: Сигурен съм, че в Стара Загора тренират бъдещи олимпийски и световни шампиони

Размер на шрифта: A A A

 

„За мен е огромна чест да открия седмото издание на Международния турнир по свободна и класическа борба „Динко Петров". Той е традиция за Стара Загора. Силен и значим, не само за нас, но и в международен план. Община Стара Загора ще е гарант, че борбата в града ни, а и в страната, ще се развива с бързи темпове. По този начин все повече деца ще предпочитат спорта, а не пороците. Убеден съм, че в Стара Загора тренират бъдещи олимпийски и световни шампиони!", каза градоначалникът по време на церемония за старта на шампионата в зала „Иван Вазов". Мемориалният турнир, в памет на заслужилия треньор и спортист Динко Петров, и тази година събра стотици участници, които проведоха срещите си на три тепиха. Младежи, родени през 1998 и 1999 година, премериха сили в двете дисциплини, разделени в няколко категории. Освен българските състезатели техника показаха и гости от отбори от Турция, Гърция, Словакия, Македония и други.
Живко Тодоров поздрави старозагорския клуб по борба „Берое", който и днес се представи отлично, освен че радва любителите на този вид спорт често с успехите си.
Тържествено бяха връчени отличия за принос и заслуги към развитието на българската борба от името на председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Първият плакет, с благодарност за подкрепата бе връчен на кмета на Стара Загора. Живко Тодоров получи благодарствен приз и от Клуба по борба „Берое" за съдействието при провеждането на VII Международен турнир по борба „Динко Петров" и заслугите си за развитието на спорта в региона.

{joomplucat:911 limit=6|ordering=random}


30. 05. 2015 г.

Автор: община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали