Стотици старозагорци се включиха в масовия крос по случай Деня на предизвикателството и спорта

Размер на шрифта: A A A

Стотици ентусиасти застанаха на стартовата линия и се включиха в масовия крос днес в Стара Загора. По повод Деня на предизвикателството и спорта, площада пред Общинска администрация бе арена за демонстрации и надпревари. Масовото бягане на старозагорци отново събра любителите на леката атлетика и притежатели на състезателен дух, които пробягаха трасето от площада пред Общината през бул. „Митрополит Методий Кусев" - бул. "Руски" - бул. „Цар Симеон Велики", за да финишират отново на централната пешеходна алея. Наградата за най-млад участник си извоюва 5-годишният Мартин Маринов. Той получи маратонки Asics, грамота и подаръци от Тракийския университет, който тази година отбелязва своя 20-годишен юбилей и е съорганизатор на спортната надпревара заедно с Общината. Най-възрастният участник бе 49-годишният старозагорец Йонко Андреев, който за пореден път се включи в масовото бягане. При мъжете най-бърз се оказа Велин Ковальов, а при жените Евгения Михайлова. Награди имаше и за призьорите от категориите – най-бърз студент, най-бърз преподавател, най-бърз ученик. Наградите бяха връчени от зам.-кмета по хуманитарните дейности на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателя на Общинския съвет Емил Христов и и. д. ректор на Тракийския университет проф. Иван Въшин.
По случай Деня на предизвикателството и спорта още от 9.00 часа, на площада пред Община Стара Загора, своите умения, техника и талант показаха членове на спортните клубове в града. Атракция бе китайският демонстрационен отбор, който е в Стара Загора по повод Европейското първенство по Ушу, които разкриха красотата и сложността на източните бойни изкуства.
По повод спорния ден в Стара Загора бяха организирани още футболен турнир за ученици, както и за деца в неравностойно положение, стрелба с лък и масов поход из парк „Митрополит Методи Кусев".

{joomplucat:902 limit=6|ordering=random}

17. 05. 2015 г.

Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали