Министър Красен Кралев: Стара Загора се превърна в един от любимите ми градове

Размер на шрифта: A A A


„Спортистите са най-добрите посланици на мисията на дадена спортна марка. Най-разумната инвестиция за един бизнес е да спонсорира спорта. Няма по-добра реклама!" – тази е основната теза, която министърът на младежта и спорта Красен Кралев представя тази вечер пред присъстващите в зала 1 на комплекс „Верея" бизнесмени, спортни мениджъри и представители на спорта от Стара Загора, Казанлък, Хасково, Сливен и Ямбол.
„Всички ние сме се старали във времето да работим добре със спорта и да направим така, че Стара Загора да има добри резултати в спорта. Благодарение на политиката на министерството, която сега ни се представя ,смятам че и в бъдеще ще имаме по-добри резултати", заяви в приветствието си кметът Живко Тодоров. Той припомни, че само преди седмица министърът откри нов стадион в Стара Загора, изграден със средства, отпуснати от спортното ведомство. „Предстоят ни още съвместни проекти през следващите години, надявам се, че ще получим покрепа и за тях. Перспективите пред Стара Загора са добри и със съвместни усилия ще постигнем още по-добри резултати", каза още Живко Тодоров.
Министър Кралев призна, че Стара Загора се е превърнала в един от любимите му градове. „Още стои спомена от картината, която видях на стадион Берое - на откриването на Европейското първенство по футбол за юнощи, когато вие поставихте абсолютен световен рекорд за посещаемост на събитие от подобен род. Старозагорци доказаха, че неслучайно градът процъфтява, спортът е на високо ниво, както и бизнесът. Неслучайно именно това е градът, в който министерството започна и завърши първия ни проект за комплекса на ФК Верея", каза спортният министър.
Участващите дискутираха публично-частното партньорство и инвестициите в масовия и елитния спорт. Присъстваха народният представител Пламен Йорданов, председателят на ОбС Емил Христов, областният управител Георги Ранов, ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова, общинският съветник и председател на ПК по младежки дейности и спорт Николай Диков и др.

{joomplucat:899 limit=4|ordering=random}
15.05.2015 г.

Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали