Стара Загора става европейска столица на спорта тази пролет

Размер на шрифта: A A A

 

Стара Загора домакинства на три европейски шампионата през май и юни 2015 г. Спортните емоции ще стартират с откриването на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 г., което ще започне на стадион „Берое" на 6 май и ще продължи до 22 май. Жребият за квалификациите ще се изтегли на 2 април. Той ще реши кои отбори ще излязат един срещу друг в първия мач от европейското на стадиона под Аязмото, на връх Гергьовден от 19.00 часа. Община Стара Загора е в трескава подготовка за официалното откриване на шампионата. Футболни срещи ще се играят също в Сливен и Созопол, а финалът ще е в Бургас.
Спортните фенове ще имат възможност да видят отблизо и майсторите на бойните изкуства, които ще премерят сили по време на първото у нас Европейско първенство по Винг Чун. На 13 май под липите ще пристигнат за спортното събитие делегати от 30 държави – близо хиляда спортисти и треньори. По този начин ще бъде отбелязана и 30-годишнината на европейското Ушу, а в Стара Загора ще покажат уменията си четирима от най-добрите майстори от китайската Ушу асоциация. До 23 май общинската многофункцонална зала „Иван Вазов" ще е арена за показване на техника и талант при бойните спортове.
Безапелационно затвърждавайки мотото „Стара Загора – най-спортен град", тук ще се проведе и трета европейска надпревара. На 21 и 22 юни, стадион „Берое" ще бъде писта за Европейско отборно първенство по лека атлетика - Втора лига.
В резултат на целенасочената съвместна работа на Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортния клуб по лека атлетика „Берое" в Стара Загора ще се съберат 540 състезатели, 120 съдии, делегати и гости, европейски и олимпийски шампиони. Отборите на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър ще премерят своите умения в 40 дисциплини, а в състезанието ще бъдат включени и нормативи за олимпийските игри в Рио Де Жанейро, които ще се състоят през 2016 г.
Домакинството на Стара Загора, на трите европейски спортни надпревари, стана възможно след изграждането на спортна инфраструктура отговаряща на стандартите за провеждане на състезания от висок клас. Община Стара Загора ще продължи целенасочената си политика и възможността за стимулиране на различните видове спорт – професионален и любителски, сред малки и големи.

    

    

30. 03. 2015 г.

Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали