Продължава подобряването на спортната база в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A


Започна строежът на трибуна за зрители с капацитет 1 214 места и козирка на стадион "Верея" в кв. "Кольо Ганчев, с което продължава обновяването на спортната база на Стара Загора. Предвижда се проектът да бъде завършен към 5 октомври 2015 г., стана ясно днес по време на пресконференция с участието на кмета Живко Тодоров, Галин Михайлов - изп. директор на Пи Ес Ай АД и Светломир Манолов - представител на Societe Generale Експресбанк, Jessica.
След изграждането на ново модерно осветление, това ще даде възможност за развитие на детско-юношеския футбол и за организиране на различни събития. Това е една дългосрочна инвестиция в младите хора и спорта, с по-далечна перспектива, заяви кметът Тодоров.
Проектът предвижда строителство на трибуна, козирка, покриваща 100% от трибуната, фитнес център, две съблекални, отговарящи на международните стандарти, стаи за съдии, VIP зрителски стаи, кафе, заседателни зали, фен-магазин и съпътстваща инфраструктура.
Осъществяването му ще даде възможност за провеждането на регионални, национални и международни футболни турнири, организирането на детски школи и групи, включващи деца с увреждания.
Модернизацията на комплексa се очаква да допринесе за повишаване на спортната култура и физическата активност на хората в региона, както и за социалното включване на всички етнически групи и малцинства. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 5 постоянни работни места, както и 10 временни за периода на изпълнение на дейностите.
Община Стара Загора даде тласък на развитието на Регионалния фонд, защото първият проект беше за обновяването на градския пазар. Тя е и шампион на програмата, защото към момента те са вече 6. Инвеститорът намира сили и воля да инвестира в едно безкористно начинание, в което ще спечели градът, а не самата компания, това заяви Светломир Манолов.
Стадион "Трейс Арена" в квартал "Кольо Ганчев"се модернизира по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA. За целта Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие отпуснаха десетгодишен инвестиционен кредит на СНЦ Футболен клуб "Верея" в общ размер от 837 000 евро.Съфинансирането, осигурено от банката за проекта, е на стойност 578 000 евро.
Това е вторият етап от модернизацията на спортното съоръжение. През миналата година, отново със средства по програма JESSICA, бе поставено осветление.

 

{joomplucat:886 limit=6|ordering=random}
12.03.2015 г.

Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали