Събития на Народно читалище „Родина-1860” през м.март

Размер на шрифта: A A A
Събития на Народно читалище „Родина-1860” през м.март На 1 март - Денят на мартеницата в Зоопарка от 11.00 ч. на любимото за забавление място - Мечата поляна в Старозагорския зоопарк - Баба Марта отново ще бъде гост на децата от нашия град и ще върже на всяко дете мартеничка за здраве. Празникът, организиран от Община Стара Загора и НЧ „Родина 1860“, и тази година ще зарадва всички присъстващи с песни и танци. За изработката на мартеничките и тази година на Баба Марта ще помогнат сръчните ръце на хората от Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“. Всички деца, освен мартеничка, ще получат и малко сладко лакомство. Както всяка година, директорът на Зоопарка доц. д-р Радослав Михайлов ще даде възможност на децата на празника да изберат имена и да кръстят новородени обитатели на зоопарка. Ще бъдат закичени с мартеничка и клетките на всички пернати, космати и рогати животинки с пожелание за много здраве и берекет.

Денят на мартеницата в зоопарка е своеобразна прелюдия към големият Празник на Зоопарка, който ще бъде на 22 април /Денят на Земята/, в месеца на създаването му. Община Стара Загора и Читалище „Родина” канят всички на този ден, неделя, от 11.00 часа на пъстра и цветна феерия с открита сцена с музика, игри и викторини, ателиета за арт занимания, изложба на открито, много забавления и смях....

Вечерта на 1 март от 18.00 часа в Зала „Байер”, Школата за изобразителни изкуства при НЧ „Родина” ще открие традиционната изложба „Аз съм българче...”, посветена на 3 март. Изложбата е подкрепена от Община Стара Загора и е част от празничния афиш за Националния празник.

На 3 март на връх Шипка Смесен хор „Родина” при читалището ще бъде част от официалното честване на 140 години от Освобождението на България.

На 23-ти и 29-ти март са пролетните концерти на Музикална школа при читалището.

Горещ телефон
за сигнали