Мария Клинчева представя Гергана Русекова В новото матине на Старозагорска опера „Звездите на бъдещето“

Размер на шрифта: A A A
Мария Клинчева представя Гергана Русекова В новото матине на Старозагорска опера „Звездите на бъдещето“

На 2 април 2016 година една звезда на небето официално ще носи имената на две земни звезди – Мария Клинчева и Гергана Русекова. Първата е дългогодишна Прима на Старозагорската опера от близкото и минало. Втората – млада, много талантлива и мнообещаваща оперна певица-мецосопран. Правото върху името на звездата е притежание на Държавна опера-Стара Загора и се утвърждава с официален Сертификат, международен образец, утвърден от Председателя на Федерацията по Космонавтика на Русия. Една звезда на небето ще получи имената на две много красиви и много талантливи дами на Старозагорска опера.
Новото издание на популярните съботни матинета в Операта се казва „Звездите на бъдещето“ и стартира на 2 април от 11 часа във фоайето на Операта. В него Мария Клинчева ще представи увлекателно своята млада колежка и нова надежда на операта - Гергана Русекова. Ще чуете изпълнения на Гергана и на Екатерина Станчева-гост в съпровод на пиано-Деница Петрова. Очакват ви и още изненади, каквито могат винаги да се очакват от звездите,защото те са едновременно предсказуеми и непредвидими.
На 23 април /събота/ от 11 часа във второто издание на матинето „Звездите на бъдещето“ оперната Прима Христина Ангелакова ще представи Русалина Мочукова – солист с изключителен глас и излъчване, гордост на Старозагорска опера.
По малко за големите звезди Мария Клинчева и Гергана Русекова:
На 7 ноември миналата година Мария Клинчева бе представена в съботното матине „Емоция и Любов в Операта. Мария Клинчева НМА „Проф. Панчо Владигеров", специализира в Музикалната академия „Киджана" в Сиена, Италия и в Римската академия „Санта Чечилия". Има сцената на Старозагорската опера над 40 роли от европейската и българската класика. За своите високи творчески постижения през 2013 г. тя заслужено получава Наградата "Стара Загора".
Гергана Русекова /мецосопран/ за първи път бе представена пред старозагорската публика на 17 март 2015 година, когато участва в концерт с пиано във фоайето на Операта. През май 2015 година Гергана направи своя успешен дебют в ролята на Азучена в операта „Трубадур” на Верди на сцената на Старозагорската опера. За първи път в ролята на Кармен от едноименната опера на Жорж Бизе зрителите я видяха на 30 октомври 2015 г.на сцената на Операта. За първи път в комична роля пък Гергана участва в премиерата на „Сватбата на Фигаро“ от В.А.Моцарт на 23 януари тази година в ролята на Марцелина.

 

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали