Представят Стара Загора на „Ваканция и СПА Експо“

Размер на шрифта: A A A

За 12-та поредна година Община Стара Загора ще участва в Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо". В дните от 11 до 13 февруари, на изложбена площ от 36 кв.м. в Интер Експо център – София, ще бъдат представени възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага.
Посетителите ще научат къде се намира най-добре запазеното жилище в Европа от периода на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.) и какъв е бил животът на хората преди 8000 години; защо Августа Траяна, основана през II в. е наричана „Преблестящият град на траянците...", и как форумът на античния град отново е сцена на спектакли и събития.
С фотоизложба ще бъдат показани най-интересните места за посещение в Стара Загора.
Информация и материали за обекти от културно-историческото наследство, музеи, културни и спортни събития, възможности за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани, активен отдих сред природата на Сърнена гора, настанителна и конферентна база, атракции, развлечения, места за хранене ще бъдат предоставени на всички, които биха искали да включат Стара Загора в своите туристически маршрути.
На информационния щанд на Стара Загора ще могат да се видят филми, представящи хилядолетното наследство и неповторимата атмосфера на града на липите. В оформения кът „Антична мода" ще има възможност за снимки с облекла от Античността. Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур" ще представи новия демонстрационен комплекс „Аул Бага-Тур", разположен на територията на парк Аязмото. Със специална програма ще бъде представен Кукления театър, а Оперният театър ще запознае посетителите с постановките си за 2016 год.
"Ваканция и СПА Експо" е важен международен форум в областта на туризма в България. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, национални туристически организации, асоциации и сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

  

09.02.2016 г.

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали