Коледен базар събира средства за православния храм в Малка Верея

Размер на шрифта: A A A


Коледен базар ще събира средства за строителството на православен храм „Св. мъченик Трифон" в старозагорското село Малка Верея, чиято първа копка ще бъде направена в началото на следващата година. Инициативата, по идея на настоятелството на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1921" в селото, ще се проведе на 20-ти декември т.г. и е акцент в богатата празнична програма, по повод предстоящите светли празници.
Базарът ще бъде официално открит в 16.00 часа и ще представи различни Коледни артикули – весели картички, оригинални играчки за елха, декорирани чаши, ръчно рисувани бутилки и др. Всеки желаещ да помогне за благородната кауза, може да изработи и донесе, или да закупи такива. Творбите ще се събират до 19 декември в библиотеката към читалището, няма да бъдат връщани и онези сръчни майстори на красоти, решили в самия ден да донесат своите авторски произведения, уточниха организаторите.
След откриване на базара празникът за всички ще продължи с украсяване на коледната елха и посрещане на Дядо Коледа, който ще носи пълен чувал с изненади за децата. Асистент на добрия белобрад старец ще бъде героинята от „Замръзналото кралство" Елза.
Самодейците от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1921" ще пресъздадат коледната традиция чрез различните тематични обреди, обичаи и песни. На финала на празника тържествена заря ще освети небето над Малка Верея.

15.12.2015 г.

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали