Уникални записи от българската музикална сцена и студентска танцова програма в библиотеката тази вечер

Размер на шрифта: A A A


4 декември, петък, 18:00
Зала Регионална библиотека
„Захарий Княжески"

Тази вечер програмата на фестивала предлага среща с екипа на том ІV от енциклопедичното издание„Българският музикален театър",от Националия институт за изследване на изкуствата при БАН, увенчал 20 годишен труд.
Сред авторите са незабравимата проф.д.изк. Розалия Бикс, истински сподвижник на Фестивала на оперното и балетно изкуство – Стара Загора, както и проф.х д.изк. Анелия Янева, проф. д-р Румяна Каракостова, доц.д-р Миглена Ценова и гл. ас. д-р Емилия Жунич. В представянето на изданието ще участва и доц. д-р Емануел Мутафов - директор на Националния институт за изследване на изкуствата при БАН.
Авторите ще представят и уникални аудио и видеозаписи на големите български изпълнители Христина Морфова, Тодор Мазаров, Анна Томова-Синтова - с документален запис от спектакъл на Софийска опера на ФОБИ, Ария на Елизабет от операта „Тайнхойзер" от Рихард Вагнер, както ихорът на евреите от "Набуко", под диригентството на Димитър Димитров, също документален запис от ФОБИ. Наскоро напусналата ни диригентка Росица Баталова също ще бъде представена във видеозапис с фрагмент от "Царицата на чардаша" - най-поставяната оперета в България...
Като своеобразен поздрав към участници и публика ще бъде представлението от студентите по съвременна хореография в Югозападния университет „Неофит Рилски" – Благоевград. Те ще представят свои и на преподавателите си постановки, вдъхновени от българската поп класика, решени в стилистиката на по-новите танцови експерименти - улични танци (хип-хоп, брейк), салса, бачата, съвременна адаптация на български фолклор. В концерта „Танцуваме българска естрада" са включени и изпълнения на премиер-солиста на балет „Арабеск" – Чан Тхе Чунг, който е хореограф и преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски".

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали