Европейска седмица на мобилността в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A


Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД „Околна среда" и ГД „Транспорт" на Европейската комисия. Тя се отбелязва вече 14 години. А 22-ри септември е традиционно обявен за Ден без коли.
През тази година „Европейската седмица на мобилността" и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно" обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност. Запазвайки заглавието „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно", комбинираната инициатива ще взаимства най-добрите аспекти от всяка кампания, като разширява своя призив и обхват и улеснява ангажирането на заинтересованите участници. Европейската седмица на мобилността остава основният компонент на ключовата кампания.
В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора организира на 25.09.2015г. традиционно отбелязване на тази паневропейска инициатива. Събитието се провежда в партньорство с Центъра за наука, изкуство и култура – Младежки дейности към Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция", Български младежки червен кръст – Стара Загора и Младежки общински съвет.
Тази година, Европейската седмица на мобилността в Стара Загора ще бъде отбелязана с деца от IV-VI клас от II ОУ „П. Р. Славейков" и IV ОУ „К. Христов". Събитието ще протече в три етапа – теоретичен урок за правилата на движение и предвижване с велосипед в градска среда, тестване на новоизградените велоалеи в централна градска част и демонстрация на оказване на долекарска помощ при възникнал инцидент. За участниците има предвидени специални награди и материали от Европа Директно – Стара Загора.
Началото на събитието ще бъде на 25.09.2013г. от 15:30 часа пред Драматичния театър „Гео Милев", с теоретичната част, представена от сектор „Пътна полиция", след което участниците ще се придвижат с велосипеди по изградените велоалеи до парк „Житния алан", където ще бъде проведена демонстрация на долекарска помощ от Българския младежки червен кръст.
Всички деца от IV, V и VI клас могат да се включат в събитието. Единственото условие е да бъдат със своя велосипед и добро настроение.

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали