Покана за участие в „Нощ на изкуствата-2015”

Размер на шрифта: A A A


За десета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата" – атрактивно събитие, което всеки път се радва на силен интерес от страна на жителите и гостите на града . По традиция и на този 25 септември /последния петък на месеца/, от 19.00 до 01.00 ч. старозагорските музеи, галерии и алтернативни културни пространства ще посрещнат с многобройни прояви и изненади своите посетители. Общата ни цел е всяка година да обогатяваме и развиваме събитието и да предлагаме актуални и иновативни активности в сферата на изкуството и културата.
Община Стара Загора, като основен организатор и координатор на събитието, се обръща към Вас с покана да се включите в поредната „Нощ на изкуствата" и всички заедно да допринесем за превръщането й в едно от запомнящите се събития, в културния живот на града ни за годината. Молим до 7 септември 2015 г. галериите, музеите, театрите, граждански сдружения, клубове и организации, да заявят своите конкретни предложения и инициативи, структурирани по часове, в отдел „Култура и туризъм" при Община Стара Загора. Характерът на събитието залага на експеримента и налага да бъде отворено към различни иновативни формати. Присъединяването на нови локации на открито, улицата – като импровизирана сцена, са цели, които надяваме се ще реализираме заедно. Очакваме към „Нощта на изкуствата" да се присъединят много културни организации, книжарници, клубове, неформални общности. Може да разчитате на нашето съдействие за творчески контакти с интересуващите ви творци и организации. За популяризиране на програмата Община Стара Загора ще отпечата специален афиш и дипляна.
Благодарим Ви предварително за желанието и готовността за партньорство, за да сътворим провокираща и зареждаща програма за старозагорци и гостите на града ни, в навечерието на 5 – ти октомври !
За контакти: отдел „Култура и туризъм ", Община Стара Загора
Екатерина Радукова – тел: 614 863, 0888373542, и-мейл: [email protected]

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали