Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 5 - 8 февруари 2018 г.

Размер на шрифта: A A A
Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали  на Община Стара Загора 5 - 8 февруари 2018 г. На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 5 до 8 февруари са отчетени над 100 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са близо 30.
През изминалата работна седмица, сигналите за кучета, смущаващи гражданите, са близо 10. Подадена е информация за бездомни кучета в центъра, в района на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, по ул. „8 артилерийски полк“ и местността Бойчо бунар. Уведомени са служителите на Общинския приют за безстопанствени животни. На Горещия телефон са постъпили оплаквания и от шум от домашни любимци, както и за разходка на едри породи кучета от деца в парк.
След подадена информация са отремонтирани улични неработещи лампи и са обезопасени няколко улични шахти. Сигнализирано е още и за нерегламентирано автомобилно състезание в района на парк „Зелен клин“, както и за силна музика от заведение на адрес ул. „Капитан Н. Андреев“ №4.
Информация е постъпила и за паднали парчета бетон от втори етаж на сграда върху козирката й, в близост до Районна прокуратура. Екип на общинския отдел „Контрол и обществен ред“ е констатирал нужда от намесата на лицензиран строител, който да почисти и обезопаси обекта. От Отдел „Строителство“ са съдействали и сигналът е приключен.
След обаждане на Горещия телефон от гражданин е демонтирано ограждение на тоалетни в парк „Артилерийски“, поставено нерегламентирано от строителна фирма.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

09. 02. 2018 г. Автор: община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали