Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 15-18 януари 2018 г.

Размер на шрифта: A A A
Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали  на Община Стара Загора 15-18 януари 2018 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 15 до 18 януари са подадени над 160 сигнала. От тях, близо 60 са свързани с бурния вятър, който се разрази на 18 януари. Граждани са информирали най-много за счупени или паднали клони и дървета, преместени от бурята контейнери за смет, частично или цялостно счупени рекламни и оградни пана, билборди и проблеми със светофарни уредби в централната част на града. Получен е сигнал за щета от паднало стъкло върху автомобил. На Горещия телефон е съобщено и за съборена на тротоара саксия, с 3-метров бор в нея, на адрес бул. „Патриарх Евтимий“ №80. Екипът на Звено „Контрол, екология и чистота“ е приел информацията и районът е бил обезопасен. Установено е, че от терасата е имало опасност за падане и на други предмети, но в жилището не е открит никой. Последвали са предписания за безопасност и докладна записка до домоуправителя на блока.
Поради подадена информация от гражданин за две агресивни кучета в района на 7-и километър (пътят за Старозагорски минерални бани) е съставен Акт за установяване на административно нарушение на собственика на животните. Граждани са съобщили и за глутница бездомни кучета, които обитават района на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, както и такава в района на адрес ул. „Армейска“ №16. Сигналите са насочени към Общинския приют за безстопанствени животни.
На Горещия телефон, през този период, е сигнализирано и за близо 40 неправилно паркирани МПС в града, за силна музика от заведение в центъра, дрифт на три автомобила, създаващи предпоставка за инцидент по бул. „Цар Симеон Велики“ до една от бензиностанциите, както и за счупена чешма в кучешката градинка на парк „Артилерийски“.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

 

19. 01. 2018 г.

Автор: община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали