Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 12-14 януари 2018 г.

Размер на шрифта: A A A
Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали  на Община Стара Загора 12-14 януари 2018 г. На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 12 до 14 януари са подадени близо 50 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са 16.
През почивните дни са постъпили сигнали за силна музика от две заведения в града, а двама старозагорци са се оплакали от музика, идваща от кв. „Лозенец“. Информацията е предадена към ОД на МВР.
Съобщено е за неработеща светофарна уредба на кръстовището на ул. „Хаджи Димитър Асенов“ и бул. „Славянски“. Гражданинът, подал сигнала, е информиран, че повредата е сериозна и предстои ремонт. Неработещ, до отстраняване на повредата, е и светофарът на кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Индустриална“.
Гражданин е сигнализирал за рязане на дървета в района на ул. „Ангел Кънчев“ №70. Установено е, че фирмата, извършваща резитбата, има нужните разрешителни.
Получено е съобщение и за умряла котка на адрес ул. „Граф Игнатиев“ №33, сигналът е препратен към Административно бюро „Изток“, чиито служители са открили животното и са почистили мястото. В същия ден е съобщено за куче, което смущава с лай живущите в блок №72 на ул. „Ангел Кънчев“. Екип на Звено „Контрол екология и чистота“ на Община Стара Загора е направил проверка, като не е установен шум от лай на куче към този момент.
В неделния ден е подаден сигнал за колене на прасе в междублоково пространство в кв. „Самара“, с което се замърсява района. Към момента на проверката от Звено „Контрол екология и чистота“ е установено, че прасето се намира в частен имот, с дворно място, а прилежащите територии са почистени. Съставен е констативен протокол и е направен снимков материал. На мястото е имало и екип на ОД на МВР.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

15. 01. 2018 г. Автор: община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали