Стара Загора получи приза Европейски град на спорта

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора получи приза Европейски град на спорта

Тази вечер на специална церемония в Европейския Парламент в Брюксел Стара Загора беше отличена за постиженията си в изграждането на спортна инфраструктура и организирането на спортни дейности.

Призa Европейски град на спорта за 2017-та година получи зам.-кметът Красимира Чахова. „Тази вечер Стара Загора получи два приза. Докато в София ни връчваха награда за младежки политики и спорт, в Брюксел ни обявиха за Европейски град на спорта за 2017 г. Не можах да присъствам (заради контузия по време на спорт), но съм благодарен на екипа на Общината, който получи наградите и стои зад тези успехи! Те са за Стара Загора, за нашите уникални спортисти и треньори, които прославят града ни по целия свят! Благодаря на всички!“, отправи поздравления в социалните мрежи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Събитието е организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския Парламент Андрей Ковачев, и неговия испански колега Сантяго Фисас, както и със специалното сътрудничество на Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe).По-рано през деня всички български представители, заедно с шефовете на ACES Europe присъстваха на специална пресконференция с представителите на медиите, акредитирани на церемонията в Брюксел. На брифинга стана ясно, че вече се работи по проекта ACES да разшири дейността си с определяне на „световни столици, градове и общини на спорта“ - за тази цел стартира глобален формат през 2018 г., с помощта на основни международни организации като Обединените нации. „След успеха в Европа, разширяваме дейността с търсене и популяризиране на добрите спортни примери и практики по цял свят. Така предоставяме възможност на обществата да се обединят в името на активния и здравословен начин на живот за всеки“, припомни президентът и основател на организацията Джан Франческо Лупатели. На брифинга присъстваха още Хуго Алонсо - генерален секретар на ACES Europe, Андрей Ковачев – евродепутат и президент на Консултативната група на ACES Europe, Анатоли Илиев - организационен секретар на инициативата и член на Управителния Борд на ACES Europe, Мила Андреева - изпълнителен директор на София2018, Светослав Витков - общински съветник, зам.-председател на Комисията за децата, младежта и спорт към Столична община, Красимира Чахова - зам.-кмет на Стара Загора и Георги Икономов – кмет на Банско.

На церемонията присъстваха още евродепутатът Ева Паунова и общинският съветник Николай Диков, председател на Комисията по спорт и младежки дейности.

За поредна година церемонията събира кметове и техните екипи от множество европейски градове и столици. За пръв път в надпреварата се включват и европейските курорти.
  
16.11.2016 г.
Автор: община Стара Загора
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали