Стара Загора е единствената община с четири национални награди от НСОРБ

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора е единствената община с четири национални награди от НСОРБ

Стара Загора е единствената община, удостоена с четири от годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България. Директорът на дирекция „Финанси” в старозагорската община Цанка Ганева стана „Общински финансист 2016 ”, по време на 11-та Годишна среща на местните власти, проведена през уикенда в курорта Албена. Тази година тя бе удостоена и с наградата на НСОРБ „Общински Финансист-новатор” за приложен иновативен метод за възстановяване на ДДС по общинските водни проекти.

С приза „Общинар реформатор” за значим принос към дейността на НСОРБ, от Албена се завърна председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов. Той и секретарят на общината Делян Иванов са били модератори в дискусионните панели по време на годишната среща, в която са участвали министри, зам.-министри и кметове от страната.

На специална среща в присъствието на журналисти днес бяха връчени наградите на Мария Жекова, която стана „Дарител на годината ‘2016" и на Ганчо Илиев от СНЦ „Свят без граници", за реализираните съвместни проекти с общината на стойност над 3 млн лева.

„Четири от годишните награди на НСОРБ са в Стара Загора. Това е голямо признание за развитието на общината, значима национална оценка за отговорната работа в административното управление и за сътрудничеството с партньорските структури“, коментира зам.-кметът Иванка Сотирова.

„Тези отличия са плод на работата на всички. Те показват какво се случва, когато работим заедно и със самочувствие, когато си протягаме ръка и си помагаме. Това е пътят не само за развитието на Стара Загора“, заяви председателят на ОбС. По думите му, конкуренцията за наградите е била изключително силна. Пълна подкрепа от членовете на Управителния съвет на сдружението е получила номинацията на главния финансист на общината, обяви Емил Христов. Той ѝ благодари с думите: „Финансовата политика, която води общината, е точно такава, каквато искаме да бъде – не само консервативна, но и отворена към иновациите и развитието. Само да се стискат парите, без да се направи нищо за хората, не е политика. Да харчиш безотговорно, също не е политика“.

Старозагорката Мария Жекова, сестра на покойния проф. Петър Жеков, дари на Община Стара Загора наследствен недвижим имот в центъра на града, на стойност над 1 млн лв, който да бъде превърнат в Културен център за талантливи деца. „Вярвам, че след 2 години ще открием центъра. Правя го в памет на моя брат, чийто живот беше отдаден изцяло на музиката. Аз съм горда и щастлива, че с тази награда допринасям за издигане авторитета на Стара Загора. Надявам се община Стара Загора да бъде винаги първа, да работим заедно, защото обединението прави силата“, заяви дарителката.

В момента се прави обследване на сградата, предстои да се изготви техническо задание, информира зам.-кметът Красимира Чахова по време на връчването на наградите.

„От създаването ни през 2000 г. си партнираме с общината и ако не беше това партньорство, нямаше и да има и сдружението. Имаме добра колаборация с всички институции. Определено правим живота на гражданите по-добър. Наградата много ни задължава“, заяви от името на СНЦ „Свят без граници“ Ганчо Илиев.

Сдружението работи активно в сферата на образованието и здравеопазването сред ромите и младите хора.
     
13.10. 2016 г.
Автор: община Стара Загора
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали