16 години отбелязва Дневният център „Св. св. Козма и Дамян“

Размер на шрифта: A A A
16 години отбелязва Дневният център „Св. св. Козма и Дамян“

На 26-и януари социалната услуга ДЦПЛУ „Св.св.Козма и Дамян“ ще навърши 16 години от своето създаване. Празникът ще бъде отбелязан с водосвет и молитва и молебен за здраве, отслужени от отец Йордан Карагеоргиев от 10.00 часа в параклиса на Центъра.

В 11:00 ч. ще се проведе „Музикално ателие“ с гост изпълнителя Мартин Акинреми, който бе участник в музикалния формат „Гласът на България“, сезон 9.

„И през тази година ще продължим добрата традиция за рождения си ден  да подарим и зарадваме някой в нужда.  Избрахме да се включим благотворително в Мартеничковата кампания на Фондация „Карин дом“, като изработим и изпратим мартеници, които  да са в подкрепа на децата със специални потребности, които фондацията обгрижва. Събраните от продажбата на мартеничките средства ще отидат за включването на двама нови треньори за плувните сесии в „Карин дом“, както и за обезпечаването на ерготерапия и физиотерапия за децата. Ако средствата задминат целите, ще остане и за подсилване на ранното детско учене чрез разработването на арт терапия“, посочват от „Св. св. Козма и Дамян“.

ДЦПЛУ е социална услуга в общността, която вече шестнадесет години работи и се стреми да осигури предоставянето на качествена грижа на пълнолетни лица с ментални и хронични психични проблеми.

Потребителите ѝ получават професионална, индивидуална и групова подкрепа и специализирана помощ. Ползването на социалната услуга предоставя шанс за включване активно в общественият живот, обогатяване на общата култура, повишаване на жизнения тонус  и дава възможност за получаване на компетентна професионална консултация и подкрепа, както и преодоляване на социалната изолация, на която често са подложени хората в неравностойно положение. Те работят, обединени от каузата да дават на хората, живеещи с психично заболяване, надежда и доблест, за да кажат - „Това съм аз! Това е моя живот!” и по този начин да разширят, разнообразят и конфронтират битуващият стереотип, за това какво означава да си психично болен човек.

Работата на социалната услуга има за цел да създаде включваща, приемаща и стимулираща развитието среда за лицата със специфични потребности в обществото, както и подкрепяща среда за техните семейства. През годините на своето съществуване услугата е помогнала на редица потребители да развият потенциала си и да преодолеят стигмата, страховете и предразсъдъците на обществото.

Начална дата: четвъртък, 26 януари 2023

Крайна дата: четвъртък, 26 януари 2023

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали