Детски писатели гостуват на „Четяща Стара Загора”

Размер на шрифта: A A A
Детски писатели гостуват на „Четяща Стара Загора”

 

Още две детски художествени произведения ще представи Библиотека „Родина” в рамките на XIV маратон „Четяща Стара Загора”.

Първата премиера на първата книга на спортния журналист Момчил Коритаров ще се състои в Стара Загора по покана на екипа на Библиотека „Родина”. Римуваната съвременна приказка „Софѝя и хвърчащото креватче” е перфектно илюстрирана от Мартин Петров и е в комплект с диск с аудио версия, с музика от Милен Апостолов и гласовете на Ненчо Балабанов и Албена Павлова. Момчил Коритаров е завършил психология, но междувременно работи като спортен журналист. Много затрогващо е решението му всички приходи от продажбата на „Софѝя и хвърчащото креватче” да се дарят на болницата „Света София”, където специализиран екип се грижи за лечението и рехабилитацията на деца с церебрална парализа и невромускулни увреждания. Момчил Коритаров ще участва в кулминационните два дни на 14-ия Маратон на четенето - 23-ти и 24-и април.

Специален гост по случай 23-ти април - Международен ден на книгата и авторското право, е утвърденият и популярен детски автор Севдалин Генов, който ще представи новото си заглавие „Лети, лети... слон”. Той е завършил славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски”, работил е като редактор в БНТ и като преподавател в НБУ. Автор е на книги със стихотворения и приказки, сценарист на многобройни телевизионни предавания и поредици за деца. Друго негово амплоа е, че е съсобственик и художествен експерт на Галерия „Натали“ в София.

 

Пълната програма на маратона - https://www.rodina-bg.org/2-nachalo/1215-programa-na-xiv-maraton-na-cheteneto

Събитието във фейсбук - https://www.facebook.com/events/340254046604988/?active_tab=discussion

Начална дата: петък, 19 април 2019

Крайна дата: петък, 19 април 2019

Горещ телефон
за сигнали