Изложба “Семеен портрет” показват в зала “Лубор Байер”

Размер на шрифта: A A A
Изложба “Семеен портрет” показват в зала “Лубор Байер”

На 1 април, от 18.00 часа, в зала “Лубор Байер” Съюзът на българските художници в Стара Загора и Община Стара Загора представят семейна изложба на Гергана Рахнева, Петър Лазаров и Виктор Лазаров  - ,,Семеен портрет“. Тя ще може да бъде разгледана от старозагорци и гости на града до 20 април.  

“Изложбата позволява да надникнем в света на едно изцяло артистично семейство. Да съпреживеем процеса на случване на изкуството, неизменно следван от грижите и битовизмите. В експозицията умело са вплетени живописта и графиката от една страна, а от друга традиционното и новото като технология в графиката. Гергана Рахнева работи в граничното поле между литографията и офсетовия печат, често вдъхновявана от темите, които вълнуват най-малките художници, на които преподава в училище. При Петър Лазаров технологията е абсолютно традиционна, дори класическа – той излага техниките дърворез, литография и позабравената вече (за съжаление) гравюра на дърво”, казва д-р Милен Алагенски, председател на СБХ - Стара Загора. 

В изданието на Националната изложба „Графичен форум“ от 2022 г. един от носителите на наградата е Гергана Рахнева, а през 2023 г. носител на специалната награда е нейният съпруг Петър Лазаров. По стъпките на родителите си тръгва и Виктор Лазаров, който участва с рисунки и живописни платна, посветени на любимите му герои.    

Начална дата: понеделник, 01 април 2024

Крайна дата: събота, 20 април 2024

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали