Камерната опера "Двамата свенливци" на сцена на сцената на старозагорската опера на 21 май

Размер на шрифта: A A A
Камерната опера

На 21 май от 19:00 часа на сцената на Държавна опера - Стара Загора, ще оживее едноактната камерна опера "Двамата свенливци" по музика на големия италиански композитор Нино Рота.

Спектакълът е съвместна продукция на Старозагорската опера и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Аранжиментът за камерен оркестър е на Виктор Крумов и Мирослав Георгиев, които ще дирижират спектаклите. Режисьор е Огнян Драганов, сценографията е на Венцислав Петров, костюмите са на Теодора Джамбазова. През последните години Държавна опера - Стара Загора, приоритетно включва в програмата си спектакли и концерти, специално подготвени с участието на ученици от НУМСИ „Христина Морфова” - Стара Загора, и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров” - София. Предоставянето на възможности за сценични изяви на бъдещите професионални изпълнители е от изключителна важност за тяхното развитие и израстване и е заложено в концепцията на директора Огнян Драганов.

На 21 май в спектакъла участват солистите на Държавна опера-Стара Загора Ивона Иванова,  Костадин Якшев, Живко Добрев, Никола Марулев  и студентите от НМА Анастасия Алтухова, Светозара Койнарска, Стоян Буюклиев, Милена Гемеджиева, Анджела Гелева, Симона Тодорова, Мария-Магдалена Недкова, Лора Радева, Анна Янкова, Мериам Шамс. По-голямата част от студентите са вече щатни артист-хористи на Държавна опера-Стара Загора, имат роли в постановки на операта и реализираха няколко самостоятелни концерта в залата на Регионална библиотека “Захарий Княжески”.

Начална дата: събота, 21 май 2022

Крайна дата: събота, 21 май 2022

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали