Кампания „Животът не е за смяна“ готвят в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Кампания „Животът не е за смяна“ готвят в Стара Загора

По повод Световния ден на психичното здраве на 25 октомври от 10.00 до 16.00, в актовата зала на Превантивно-информационен център по зависимости към Община Стара Загора, родители със своите деца ще прекарат един почивен ден ЗАЕДНО в  Работилницата за психично здраве. Те ще общуват чрез игрови занимания, ще  изказват и показват чувства и емоции, ще развиват сплотеността в семейството, ще гледат на проблемите като на възможности, ще бъдат активни, без да губят енергия в дребнавости и без да се тревожат за бъдещето, като една от предпоставките за психично здраве.   

На следващия ден, 26 октомври, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се проведе пореден куиз (викторина) – интелектуална игра за знания  с ученици от старозагорски училища и доброволци от Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“. Разпределени на случаен принцип в шест отбора юношите ще покажат познания, ще зарадват съзнанието си с нови научени неща, ще са спокойни със силата на разума и логиката,  с радост ще общуват с връстници – без страх и агресия, без да завиждат и да се сравняват с другите, а това са онези важни стъпки за опазване на психичното здраве, което ще ги направи щастливи хора в бъдеще.

Събития са обединени в обща кампания „Животът не е за смяна“ и са посветени на Световния ден на психичното здраве – ден за противодействие на стигмата на психичните заболявания в обществото, за повишаване на обществената грамотност по отношение на тези заболявания и последиците от тях.

Коронавирусът промени нашия свят – психосоциалните рискове и стресът са сред най-тежките проблеми на безопасността на нас, хората, поради това пандемията значително въздейства върху здравето ни, включително и върху психичното. А психичното здраве означава състояние на благополучие, равновесие и комфорт, за да може всеки от нас да е максимално работоспособен и удовлетворен от себе си и това, което върши, да се справя със стрес, да общува с другите без напрежение, да се развива активно и да изявява способностите си по добър начин.

Водещ на двете събития ще бъде психологът Минчо Николов от Фондация „Институт за съвременна психология“.

 

Начална дата: понеделник, 12 октомври 2020

Крайна дата: неделя, 25 октомври 2020

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали