Маратон Стара Загора 2023 очаква своите бегачи

Размер на шрифта: A A A
Маратон Стара Загора 2023 очаква своите бегачи

Маратон Стара Загора „Бягането – начин на живот“ посреща Стара Загора за седми път на 9 април. Желаещите ще могат да избират между три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон – 21 км и 10.5 км. Това дава възможност на повече маратонци да премерят сили. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42км, 21км и 10.5км ще получат и медал за участие за спомен. Цялата информация за събитието, условията, както и възможност за регистрация, може да намерите на адрес: https://www.marathonstarazagora.com/registration.php

Отворен пункт за регистрация ще има и пред Община Стара Загора на 7 април, от 14.00 до 18.00 часа, както и на 8 април – от 9.00 до 19.00 часа. В деня на маратона, записвания ще се правят до 8.30 часа.

Стартът на Маратон Стара Загора, Полумаратон и дистанцията 10.550 км ще бъде даден пред Община Стара Загора (бул. “Цар Симеон Велики“ 107). Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики“, след което състезателите преминават по бул. „Никола Петков“. В района на отбивката за кв. „Зора“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват отново към сградата на Общинска администрация. Дължината на една обиколка е 10.550 км.

Атлетите, които са част от маратона, пробягват четири обиколки, в полумаратона – две, а в дистанцията 10.550 км. - една обиколка.

Организационният комитет на Маратон Стара Загора приветства всички доброволци, желаещи да вземат участие в това уникално спортно събитие. Търсят се мотивирани, всеотдайни и грижовни личности, които да бъдат в помощ на състезателите. Задачата им ще бъде да раздават стартови пакети, да са част от подкрепителните пунктове, да помагат при маркиране на трасето и следят за спазване на правилата от участниците и други съпътстващи събитието дейности. Всеки, на възраст между 14 и 60 години, желаещ да бъде доброволец, може да остави име и телефон за връзка на e-mail: [email protected].

 

Начална дата: сряда, 22 февруари 2023

Крайна дата: неделя, 09 април 2023

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали