„На улицата“ с празнична програма през декември

Размер на шрифта: A A A
„На улицата“ с празнична програма през декември

Новата артистична зона на Стара Загора около централната отсечка на уличката „Сава Силов“ ще приюти празнична програма от събития. Организаторите от новия творчески колектив „На улицата“ са предвидили и няколко изненади, за които ще съобщят отделно. 

Всяка събота през декември (7, 14, 21 и 28-ми) в Къщата на архитекта ще отваря врати базар за изкуство „Коледният дух“. На 29 декември Къщата ще стане и джаз сцена.

На 9 декември от 19.00 часа в Кукления театър започва коледен благотворителен концерт с участието на ученици от класовете по поп и джаз пеене и китара на музикалното училище „Христина Морфова“ в Стара Загора.   

На 18 декември улицата "Сава Силов" ще стане естествен декор на една нетрадиционна изложба на сурвачки от общинския конкурс за рисунка и сурвачка „Сурва, весела година“.

На 21 декември, в 11.00 часа е премиерата на детския куклен спектакъл „Коледно чудо“. Специален гост ще бъде Дядо Коледа. Старецът ще остане и за следващия ден, 22 декември, когато пак от 11.00 часа ще започне коледен концерт.

Декемврийската програма идва след първия по рода си артистичен маратон „На улицата“, който беше през септември. Той даде и символичното начало на новата артзона в града. Тя обхваща родната къща на поета Веселин Ханчев и още няколко важни за града сгради, в които от години се случват културни събития. Там е и катедралният храм „Св. Николай“, който днес отбелязва и храмовия си празник. 

Творческият колектив "На улицата" бе създаден от група активни старозагорци, благодарение на Държавния куклен театър, Къщата на архитект Христо Димов и ССИК „Различният поглед“, Държавната опера, Dolap.bg и др. Помагат още Община Стара Загора и Старозагорската света митрополия, комплекс „Уникато“, бистро „Пегас“. Наскоро се случи и първото от много време насам разчистване на пустеещата къща на поета Веселин Ханчев, която се намира на улица "Сава Силов". Целта е в следващите години да се включат още места и творческата отсечка да се се превърне в активна градска мрежа.

Следете събитията във "Фейсбук":  https://www.facebook.com/events/2450450221670750/

Начална дата: петък, 06 декември 2019

Крайна дата: събота, 28 декември 2019

Горещ телефон
за сигнали