Новаторска интерактивна изложба "Поглед отвъд" откриват в Художествената галерия

Размер на шрифта: A A A
Новаторска интерактивна изложба

В Художествената галерия в Стара Загора, на 13 май от 19:30 ч., ще бъде открита изложбата „Поглед Отвъд“, която ще потопи посетителите в магията на виртуалната реалност. Това е една напълно новаторска интерактивна експозиция. В нея се вижда смел и иновативен подход към традиционното българско изкуство, представено чрез похватите на добавената реалност.

Куратор на проекта е Недко Боянов, който създава някои от дигиталните идеи и ръководи талантливите художници и бъдещи дизайнери от всички курсове на специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" в Педагогически факултет на Тракийски университет.

„Тази изложба всички ще могат да видят как се допълват по изключителен начин традиционното и дигиталното изкуство и какво представляват новите интерактивни форми на изкуство. Използвайки най-новата технология за добавена реалност, посетителите ще могат да се докоснат до българското традиционно изкуство както никога досега и да го съпреживеят. Желанието на всички участници в експозицията е да се изследват начините, по които изобразителното изкуство може да се трансформирана и преосмисли и постави в съвременен контекст. Част от творбите са пресъздадени и анимирани, чрез изкуствен интелект“, споделя Недко Боянов.

„Поглед Отвъд“ е смела и дръзка изложба, в която няма граници между изкуствата и чрез нея се подпомага възприемането и познанието за българското изкуство. Преживяването от комуникацията с изкуството ще остави следа във всеки посетител и ще покаже силата на творческото въображение. Това събитие е задължително за всеки, който се интересува от изкуство, технологии и иновации. Тя дава уникална възможност да се докоснете до красотата и силата на традиционното българско изкуство по напълно нов и вълнуващ начин“, допълва кураторът.

Изложбата ще бъде на разположение до 30 юни в Художествената галерия. Входът е свободен.

За повече информация:

https://www.facebook.com/events/6375343802487118

Видео представящо на изложбата:

https://youtu.be/1gHAvSJ4200

Начална дата: 13 Май 2023

Крайна дата: 13 Май 2023

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали