"Осиновителски уикенд" в Общинския приют за безстопанствени животни - Стара Загора

Размер на шрифта: A A A

Общински приют за безстопанствени животни - Стара Загора и СНЦ "Заедно за животните - България" организират "Осиновителски уикенд" в приюта на 21 и 22 април! В двата дни ще ви очакваме от 10 до 15 часа !

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с настанените животни, предимно бездомни кучета, както и с възможностите за осиновяването им.

Онези, които нямат подобни желания, но обичат животните и искат да им помагат, може да станат доброволци или просто да си поиграят с тях, да ги дарят с лакомства и ласки, или да ги разходят.

Ако обмисляте идеята за домашен любимец, който да бъде член на вашето семейство , ето 5 причини защо според нас вашият нов най-добър приятел трябва да бъде осиновено животно, което има нужда да бъде спасено и да се радва да собствен дом.

ЩЕ СПАСИТЕ ЖИВОТ.

ВСИЧКИ животни , които са настанени в приюта са живели в тежки и животозастрашаващи условия. Преди да срещнат нас, те са познавали единствено живот, изпълнен с глад, страдание, човешка жестокост и болести. Повечето от тях са родени на улицата и не са имали възможността да живеят в друга по-добра среда. Ако повече хора започнат да осиновяват бездомни и безпородни животни, те значително ще допринесат за намаляването на това страдание. В случай, че решите да бъдете от тези хора и осиновите животно в нужда, вие ще спасите два живота – този, на вашия нов най-добър приятел и този на друго бездомно животно, което Приюта за безстопанствени животни ще може да приюти на освободеното място докато намери дом и за него.

ДАВАТЕ ДОБЪР ПРИМЕР НА ВАШИТЕ ДЕЦА.

Ако имате деца, осиновяването на бездомно животно определено е прекрасна възможност да им покажете кои са истинските ценности в живота. Да дадеш шанс на животно в беда е чудесен пример за проява на състрадателност. Безграничната любов и приятелството, на които ще се радва вашето дете ще му помогнат то да изгради вътрешно чувство на отговорност и взаимна грижа.

ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ ПО-ДОБРЕ.

Осиновяването на бездомно животно обогатява живота ви по много начини. Ежедневно ще получавате безусловна любов, придружена с целувки от мокри нослета, размахана опашка и пленително мъркане. Доказано е, че тази любов допринася значително за вашето добро психическо, емоционално, а и физическо състояние - за по-ниско кръвно налягане, за стимул да посрещате всеки нов ден с позитивно настроение. Грижата за домашен любимец носи вътрешно удовлетворение и намалява чувството за самота и изолация във всички възрастови групи. Освен тези предимства, добавете и чувството, че сте дали шанс на едно същество, което е било обречено на нещастие и това неминуемо ще затвърди връзката ви с вашия най-добър приятел и ще я направи още по-силна и значима.

ОСИНОВЯВАЙКИ, ВИЕ СПЕСТЯВАТЕ ПАРИ.

Всички животни са обезпаразитени и кастрирани. Собствениците на кастрирани кучета не заплащат таксата по чл. 35, ал. 5 и таксата по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Кучетата имат поставена ваксина срещу бяс и могат да бъдат осиновени напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец.

ОСИНВЯВАЙКИ, ВИЕ НЕ ПОДКРЕПЯТЕ РАЗВЪДНИЦИТЕ И МАГАЗИНИТЕ, ПРОДАВАЩИ КУЧЕТА И КОТКИ

Развъдниците работят на принципа „повече печалба за сметка на по-добър живот за кучетата“. Повечето животни, отглеждани в развъдници, са настанени в шокиращо лоши условия с минимална медицинска помощ, а майките родилки са държани в клетки, за да бъдат развъждани отново и отново в продължение на години, без човешка ласка и почти никаква надежда някога да получат собствен дом. След като вече не са доходоносни, родилките стават ненужни – често биват убити, изоставени или продадени на търг.
Веднага след като бъдат отделени от майката, малките кутрета се продават в магазините за домашни любимци, интернет или обяви във вестниците на нищо неподозиращите купувачи.
Пазарната стратегия на продавачите е, че техните кутрета са с доказано потекло и продавачите правят всичко възможно да прикрият от къде всъщност идват тези животни за продан.Купувачите не виждат тесните клетки, в които родилките се обездвижват и обезнадеждават, условията, в които живеят малки и големи кучета (това е една от основните причини магазините за домашни любимци да просперират). Голяма част от закупените кученца имат сериозни поведенчески и здравословни проблеми. За съжаление, повечето хора дори не са наясно, че съществуват такива развъдници и когато купуват домашен любимец от лъскав магазин, онлайн или друг търговски обект, те несъзнателно подкрепят този жесток бизнес. „Фабриките“ за кученца ще продължат да съществуват докато хората купуват от тях. Вместо да купувате домашен любимец, посетете най-близкия приют или се свържете с местната организация за защита на животните и ще откриете десетки напълно здрави и социализирани кутрета, котки и по-възрастни животни (включително чистокръвни породи), които с нетърпене чакат своя истински дом, а защо това да не бъде вашият дом.

* Можете да осиновите куче по всяко време! Вратите на приюта са отворени всеки ден от 08 до 17 часа!

Начална дата: петък, 13 април 2018

Крайна дата: петък, 13 април 2018

Горещ телефон
за сигнали