Пъстро отбелязват Деня на детето под липите

Размер на шрифта: A A A
Пъстро отбелязват Деня на детето под липите

Пъстра палитра от събития ще оцвети празника на най-малките жители и гости на Стара Загора по повод 1-ви юни. Денят на детето ще бъде отбелязан с едноседмично тържество, събрало под мотото „Седмица на детските мечти“ събития, игри, концерти и много настроение.

Празничният и специален за всяко дете ден – 1 юни, ще започне с веселие и стотици усмивки още в 10.00 часа, когато парк „Пети октомври“ ще бъде огласен от песните на малчуганите от детските градини. За всички празнуващи ще има още арт работилници и ателиета за майсторене на динозаври, сапунчета, свещи, колажи, фигурки от вълна, глина, макарони, бижута от мъниста, рисунки със сол и още... Малчуганите ще имат на разположение и детска арт йога, STEAM работилница с Bee Bot на библиотека „Родина“. Ще могат да наблюдават слънчевата активност, да научат „Забавен английски“, да подреждат мозайки и да се насладят на постановки на Кукления театър, както и на малките артисти от Детска театрална студия „Звездни таланти“. В Градската градина ще има още тъкане на дървени станчета, изложба на различни военни екипировки и машини, а полицаи и пожарникари ще търсят своите млади приятели.

Денят ще бъде вълнуващ и в старозагорския зоопарк. Началото на празника за любознателни приятели на животните е от 11.00 часа. Малчуганите ще научат любопитни факти от живота на обитателите на зооградината и ще се включат в приготвянето на обяда на някои от тях. Децата ще се насладят и на близка среща с „Ние, врабчетата“ на Драматичен театър „Гео Милев“. Предвидено е още рисуване върху асфалтовите алеи, както и други изненади.

Събития ще има през деня още в НЧ „Родина 1860“ и НЧ „Св. Климент Охридски 1858“, концерт на ВС „Усмивки“ ще донесе настроение в Културен център „Стара Загора“, а с приказен балет за деца на Летния театър ще поздравят от Операта.

На 2 юни (петък), от 18.00 часа, в Културния център ще се състои годишният концерт на Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Съботният ден – 3 юни, ще предложи на малките и големите жители и гости на града отново празник в сърцето на Зоопарка, разположен в красивия парк „Митрополит Методий Кусев“. Съвместното събитие на зооградината, РИОСВ – Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев“ е с начален час 11.00.  Ще има игри, изненади, врабчи актьорски поздрав и поводи за усмивки. Събитието ще завърши с поставянето на няколко къщички за птици на територията на зоопарка.

По същото време, в сърцето на града ще започне тематична разходка „Стара Загора и нейните талисмани“, част от инициативата за неразказаните истории по правите улици на Туристическия информационен център. Тематичната беседа ще бъде част от летните безплатни градски турове. 

Начална дата:

Крайна дата:

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали