Поредна лятна творческа лаборатория на Държавен куклен театър Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Поредна лятна творческа лаборатория на Държавен куклен театър Стара Загора

Държавен куклен театър Стара Загора и СНЦ „Пиеро“ обявяват отворена покана за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“, която ще се проведе от 21 юли до 3 август 2024 г. в  Стара Загора.   Художествени ръководители ще бъдат Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов.

Темата на предстоящата творческа лаборатория е да изследва пътя на обезкореняването на човека. Превръщането му в свободен атом, търсещ своето ново място в света. Живеем във време на тотално пренаместване на човешките пластове. Войните, бедността, болестите, сривът на хуманността в отделните човешки общности принуждават Човека да изтръгне сам корените си и да поеме към неизвестното.  Става дума за проблема с бежанските вълни, заливащи Европа, за емиграцията на огромна част от населението, в търсене на лично себеосъществяване, за принудата или собственият ни избор да отрежем корените си. Как се взима такова решение? Какви са последствията от това решение? Какво означава човек без корени?

За участие ще бъдат селектирани 3 екипа от режисьор и сценограф, избрани с кастинг върху разработени проекти на тема „Без корени“; 15 актьори, избрани с кастинг между драматични и куклени актьори, както и студенти със специалност „Актьорство за куклен театър“ или „Актьорство за драматичен театър“.  Наблюдатели на процеса ще бъдат  режисьори, актьори, театроведи, драматурзи с интерес към лабораторната работа.
Крайният  срок за подаване на заявките е 15 май 2024 г. Обявяването  на резултатите ще стане на  15 юни 2024 г. на www.pierrot-bg.com и в социалните мрежи на театъра. Там може да намерите и подробните изисквания за участие в лабораторията.

 Организаторите осигуряват настаняване на селектираните участници, които не са от Стара Загора. 

Начална дата: 31 Януари 2024

Крайна дата: 15 Май 2024

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали