Стара Загора посреща отново Национална Универсиада през май месец

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора посреща отново Национална Универсиада през май месец

За трети път Стара Загора ще бъде домакин на Национална Универсиада. Тя ще се проведе благодарение на кмета на общината Живко Тодоров и ректора на Тракийския университет - проф. д-р Добри Ярков, които приеха предложението на Асоциацията за университетски спорт "Академик", да бъдат домакини на грандиозното събитие, точно когато АУС отбелязва 30 години от своето създаване.

"Национална Универсиада 2023" ще събере от 9-ти до 13 -ти май повече от 1300 студенти от всички университети в страната, които ще се състезават в 16 вида спорт.

В края на отминалата седмица се проведе първата работна среща по организацията на така чаканото събитие. Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, заедно с  Петко Крумов, началник отдел "Спортни дейности" се срещнаха с АУС "Академик" със своя председател - доц. Златко Джуров и проф. Димо Гиргинов от Тракийския университет в качеството му на член на УС на АУС и главен организатор на събитието.

Спортните дисциплини спрямо предните две Универсиади се увеличават и през месец май на общинските стадиони и зали, както и на спортната база на Тракийския университет, студентите ще се състезават в следните видове спорт: баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, футзал, джудо, кикбокс, плуване, спортно катерене и ориентиране, тенис на маса и на корт, крикет и мажоретни дисциплини.

Начална дата: вторник, 09 май 2023

Крайна дата: събота, 13 май 2023

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали