Старозагорската опера открива 2021 година със спектакъла "Джазоспекция"

Размер на шрифта: A A A
Старозагорската опера открива 2021 година със спектакъла

Държавна опера-Стара Загора започва своята нова творческа година с оптимизъм и вяра да успее да реализира отложените през извънредната 2020 премиери, спектакли, концерти, да осъществи своите международни творчески проекти и емблематични за театъра инициативи. 

2021 година е посветена на 50-та годишнина от построяването на сградата на Операта и ще бъде ознаменувана с поредица от специални събития. В програмата на театъра постепенно се завръщат големите класически заглавия, обръща се специално внимание на камерните форми и атрактивни солистични концерти. Дейността на театъра е изцяло съобразена с противоепидемичните мерки, които касаят равнопоставено грижата за здравето на артистите и публиката.

Първото събитие в програмата на Държавна опера-Стара Загора е планирано за 29 януари, от 19.00 часа – ще бъде представен интерактивния концерт-спектакъл "Джазоспекция", който вече в продължение на пет сезона неизменно присъства в афиша на театъра.

Концертът е по идея, сценарий и режисура на Славчо Николов в тандем с диригента Димитър Косев. Талантливите артисти поднасят музиката на Клод Боллинг в оригинална комбинация с мултимедийни прожекции, базирани на кадри и теми от филма „Baraka“. Сюитата за флейта и джаз трио на Клод Боллинг ще прозвучи в изпълнение на Кейко Танака- флейта, Димитър Косев-пиано, Станислав Георгиев- контрабас, Атанас Георгиев – ударни, мултимедията е на Пламен Асенов.

Начална дата: петък, 29 януари 2021

Крайна дата: петък, 29 януари 2021

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали