За пръв път в Стара Загора "Енкаустика за всеки"

Размер на шрифта: A A A
За пръв път в Стара Загора

За пръв път в Стара Загора на 20 април ще се проведе събитие, посветено на древната форма на изкуство „Енкаустика“. Верни на своето мото „Новаторство в традицията“ Читалище Родина ще бъдат домакини за Мария Желева и нейното творчество. Тя е създател на Център за изкуства и себепознание „Пълдин Арт Клуб“, гр.Пловдив, прекрасен човек и творец на живота. На 20ти април от 13:00ч. в залата на читалището с помощта на съвременни материали и нагрята ютия всички желаещи ще бъдат преведени през процеса на създаване на красиви произведения на изкуството с живи цветове и уникални текстури.

В това специално събитие всички желаещи ще научат повече за основите на този рядък и специфичен вид живописна техника, ще чуят историята на тази древна форма на изкуство, ще изследват как тези универсални материали създават хипнотизиращото покритие на енкаустика, ще използват ютията, като четка, за да се създаде шедьовър и ще експериментират с живи нюанси, за да създадат свои собствени уникални картини.

„Тази древна форма на изкуство никога не е била по-лесна за овладяване! Енкаустика е спонтанност и феерия от цветове, с които ще заредим душите си. В буквален превод означава „горя, горещ“ от старогръцки. Поканете близки и приятели, запазете своето място и се пригответе да се потопите в света на енкаустика. Всички необходими материали са включени. Всичко, което нарисувате остава за вас и може да си го сложите в рамка.“ – споделят и канят организаторите на първото по рода си събитие по „восъчна живопис“ в Стара Загора.

Линк към събитието:

https://www.facebook.com/events/1505427506997824

Начална дата: събота, 20 април 2024

Крайна дата: събота, 20 април 2024

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали